Karl May Luomu Riesling

Karl May Luomu Riesling – Luonnonvoimaa pullossa

Kaikki tuntevat saksalaisen kirjailija Karl Mayn villin lännen tarinat, mutta harva tietää, että Rheinhessenissä elää toinen Karl May – ja hänen luomansa tarina kertoo intohimosta viiniin, kestävyyteen ja luonnon kunnioittamiseen.

Tämä Karl May ei ratsasta preerialla, vaan hoitaa maata, joka on ollut hänen suvullaan jo kahdeksatta sukupolvea. Mayn veljekset, Peter ja Fritz, pyörittävät perhetilaa, joka sijaitsee Rheinhessenin sydämessä, Bechtheimin kylässä. Heidän filosofiansa on selvä: ”Hyvä viini syntyy viinitarhassa, ei laboratoriossa.”

Miksi juuri tämä Riesling erottuu?
Karl Mayn Luomu Riesling on kuin puhdas hengenveto viinimaailmassa. Se on sertifioitu luomuviini, mutta enemmän kuin sertifikaatti, se on asenne. Tila viljelee ilman torjunta-aineita ja synteettisiä lannoitteita – ja antaa viiniköynnöksille aikaa ja tilaa elää omassa rytmissään.

Vastuullisuus ei ole trendi – se on identiteetti – Karl May -viinitarhoissa ei tehdä kompromisseja. He ovat biodynaamisten periaatteiden inspiroimia, tukevat biologista monimuotoisuutta ja huolehtivat maaperän terveydestä – jotta tulevatkin sukupolvet voivat kasvattaa viiniä samalla maalla.

Tämä Riesling ei ole massatuotettu tusinaviini, vaan persoonallinen, intohimolla valmistettu luomutuote, joka kertoo tarinaa viljelijän kädestä, auringon voimasta ja Saksan parhaista rinteistä.

Viinissä maistuu juuri tämä luonnonvapaus: raikkaat sitrushedelmät, vihreä omena, mineraalinen vivahde ja eloisa hapokkuus, joka tekee siitä täydellisen kumppanin monenlaiseen ruokaan;

Keväiselle vihreälle parsalle ja hollandaise-kastikkeelle
Sushille ja sashimille – viinin hapokkuus tasapainottaa soijan ja wasabin suolaisuuden
Vuohenjuustosalaatille – viinin hapokkuus leikkaa juuston rasvaisuutta
Mausteiselle thaimaalaiselle kookoskastikkeelle – rieslingin jäännössokeri pehmentää mausteita
Sitruunaiselle uunilohelle ja tuoreelle tillille